Birazda Haberler

17 Şubat 2011 Perşembe

ScrapBooK Denemem

Daha ortaokul (benim zamanımda ilk orta ayrıydı daha ilköğretim olmamıştı,sanırım yaşlanmışım :)) zamanlarında kağıtları kesip biçmeyi,yapıştırmayı elişi derslerinde bayılırdım.Ama ennem evde bu durumdan pekte hoşnut değildi çünki arkamdan kağıt kırpıntılarını toplamak zorunda kalıyordu.Gelelim günümüze; sitelerde,bloglarda inanılmaz güzel çalışmalar var.Tebrik kartları,hediye kartları,mesaj kartları çeşit çeşit birbirinden güzel çalışmalar var.Mesela benim takip ettiğim  "Scrapbooking in Turkey" ve "deliciousscraps" siteleri ki inanılmaz güzeller şöyle bir göz atın içiniz açılsın :))

Gelelim benim denemelerime; fotoğraflardaki iki şirineye(eşimin yeğenleri) hediye hazırladım bu çalışmaları.Sadece renkli renkli kağıtları kesip yapıştırdım bana terapi oldu diyebilirim.Duvarlarına pano gibi oldu benimkiler biraz ama olsun.Bir kaç değişik renkli fon kartonlarını üstüste kesip yapıştırdım.Üzerinede beğendiğim şekilleri fotolarla birleştirip çok basit bir çalışma yaptım.Şirine ve cimcime Ada'ya pembeli , şirin oğluşum Ege'ye de Süpermen ve toplarla süsledim kartonlarımı.Biliyorum çok basitler ama sizlerle paylaşmak istedim.
 ♦Bol eğlenceli ve neşeli günler diliyorum♦

15 Şubat 2011 Salı

Turkuaz:BTdepo.Com'dan More Than Soap Hediyeleri!!!




El yapımı kişisel bakım ürünlerinden biri benim olsun istiyorsanız buyrun Turkuaz'a...

Her Yerde "AŞK" Var!

Bir sevgililer gününü daha geride bıraktık.Sevgimizi ifade edebilmemiz için bir güne ihtiyacımız yok aslında.Sevgi her zaman ve her yerde ifade edilebilmeli bence.Her aklımza geldiğinde,her mutlu olduğumuzda paylaşabilmeli insan.Paylaştıkça artmıyor mu tüm güzellikler.Yaşamın kimyasında da aslında herşeye duyduğumuz "AŞK" yok mu?
Ve aşk heryerde♥
Küt küt atan,alev alev yanan bir kalbin içinde,      
Bütün çikolataların içinde...
Dinlediğin her müzikte.
Gördüğün yada göremediğin Her Yerde Var "AŞK"


Geçmiş Sevgililer Gününüz mutlu,kandiliniz kutlu olsun.Hepimize AŞK dolu günler diliyorum
♥♥♥

10 Şubat 2011 Perşembe

Kaan Bebek'in Annesine-Lohusa Tacı

Benim canım dostum "Anıl'ıma" yaptım bu taçı.Kendileri dünyaya gelecek olan Kaan Bebek'in annesi.Tabii bende teyzesi olucam :)))Bir telaş sardı beni , ne yapsam elim ayağım dolaştı. Aldım keçelerimi elime ve denizci temalı bu taç çıktı ortaya.Acaba oğlumuz denizci mi olucak içime mi doğdu benim acaba :)))




Anılı'ıma süpriz yapmıştım bu tacı benden de bir hatıra olsun diye , oda lohusa tacı bakıyormuş kendisine zamanlama süper olmuş "çok beğendi" sahibesi . İyi ve mutlu günlerde kullansın meleğim . Kaan'ımızda dünyaya sağlıklı bir şekilde gelsin.Biz sabırsızlıkla bekliyoruz onu♥

9 Şubat 2011 Çarşamba

Beni Heyecanlandıran Pasaj Siparişim-Limon Yeşili

Çok uzun zamandır gidip gelip bakıyorum sevgili "Limon Yeşili" 'nin pasajdaki güzel ürünlerine.Pembe tonlu bir elbise alınca bu güzel yüzüğün benim olmasını istedim. Şimdi sabırsızlıkla elime ulaşmasını bekliyorum.


İsterseniz blogunada bir göz atın , ben takipçisiyim :))

Sevgililer Gününe Özel "Kolyem"

Sevgililer Gününe özel kalpli kolye yaptım kendime.Kalbin yanına birde yusufçuk ve inci kondurdum.Ama dayanamadım kullanmaya başladım bile :))
Bu kolye aslından bir geri dönüşüm projesi oldu çünki aradaki renkli boncukları, teki kaybolan bir küpemden(keşke fotoğrafını çekseymişim) kolyeme aktardım.Hem tek kalam küpemi değerlendirdim hemde yeni bir kolyeye sahip oldum.

Hızımı alamayıp küpesini de yaptım ve farklı bir kolye çalışmam da var onların fotoları için arkası yarın diyorum.Kocaman Sevgilerrr♥

4 Şubat 2011 Cuma

♥DST Diamond♥

Dün akşam televizyon izlerken reklamlara takıldı gözüm ben öyle çok zap yapmayı sevenlerden değilimdir.Reklam izlemeyi seviyorum bile diyebilirim.Veee "General Mobile" DST Diamond modeli  bu telefonuna bayıldımmm♥
Sanırım Swarovski taşlarıyla süslenmiş kullanışlı tasarımı büyüledi beni.


Elime alıp incelemedim ama özellikleri gayet fonksiyonel geldi bana özellikle Çift Sim Kartlı oluşu mükemmel.Fiyatıda çok makul internette 400-500TL civarında fiyatı.
Özellikleri şöyleymiş;
Cihaz, şık ve zarif bir görüntü veren kapağı ve full QWERTY klavyesi ile kullanım kolaylığını beraberinde getiriyor. Çift sim kart kullanımına olanak veren DST Diamond, 2.4“TFT ekran, MP3 oynatıcı (MP3/ MIDI/WAV), ses kaydı (AMR), video oynatıcı (AVI,MPEG4,3GP), 3.2 MP kamera, Bluetooth® ve FM radyo özellikleri ile benzersiz tasarımını tamamlıyor.Facebook®, Twitter® gibi dünyaca ünlü sosyal ağlara ve MSN®,Gtalk®, Yahoo Messenger® gibi yine dünyaca ünlü sohbet ortamlarına kolay erişim imkanı sunuyor. Ayrıca, Opera mini® ve Google search® uygulamalarını kullanarak internetin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Siz ne düşünüyosunuz?Belki de kullanıyorsunuzdur yorumlarınızı bekliyorum...
♦Pırıltılı günler diliyorum♦

        

3 Şubat 2011 Perşembe

Bozaaaaaaa Bozacı Geldi Hanımmmm :)))))

Eskinin İstanbul’unun en değerli geleneklerinden biridir boza.Elinde güğüm, belinde bardaklık, akşamları sokak sokak arşınlayan Arnavut bozacılar. Satıcı belki de kendi yaptığı bozayı satar ama sesi hep aynı yanık tonda çıkar; “Booozaaa...Bozaaacııııı!...”.Kış akşamları sokaktan gelirdi sesleri benim çocukluğumda.Artık kalmadı tabii anılarımızda kaldı sadece.Ve tabii annelerimizin yaptığı bazı evlerde.Ama "Vefa Bozacısı" hala o antik mekanında ayakta kalmaya devam ediyor yıllara inat.


                                         

İçinde binbir çeşit vitamin ve güç verici nesnenin bulunduğu, günümüzün çeşit çeşit içeceklerine rağmen sıradan, yapımı son derece basit boza, İstanbul’un en eski semtlerinden biriyle özdeşleşip, 130 yıldır Vefa Bozası adıyla şöhretini sürdürüyor.



Boza; darı irmiği su ve şekerden üretilir.
Bünyesinde A ve B vitaminlerinin dört türü ile C ve E vitaminleri bulunur. Boza, mayalanması sırasında laktik asit üretir. Ender gıda maddelerinde bulunan bu asit çok değerli olup, hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır. Süt yapıcı özelliği nedeniyle hamile bayanlara ve vitamin kaynağı olarak sporculara tavsiye edilir. Kolera hastalığının tedavisinde son derece etkilidir.

İçeri adım attığınız an eskilerde hissettiyor kendini mekan.İç dizaynı o yıllardan kalma taş mermerler,otantik raflar,aynalar,daracık bir mekan masalar içiçe samimi bir ortam.Ve tabii o keskin,nemli,ekşimtrak koku.

İstanbullu olupta Vefa Boza cısına görmeyenleriniz varsa kısa bir ziyaret edip damaklarınızı şenlendirmenizi öneririm özelliklede bu kış akşamlarında.
Kocaman Sevgilerrrr♥