Birazda Haberler

26 Aralık 2011 Pazartesi

Omuz Detaylı Kot Yelek

Sonunda Bittiiiiii!!!!Taaa aylar önce annemden el alıyorum dediğim hatta yelek önizlemesi olarak yayınladığım kot yeleğim sonunda bitti.Düğme yerine kot havasını bozmaması için zımba çıtçıt yaptırdım.Omuz detayınıda kendim yaptım.Nasıl beğendiniz mi ?








Buda ufak bir kombinim; kalp aplike kazak ile

Anneciğimin emeği büyük olsada bir başlangıç diyelim dimi ;)Gerçekten ciddi bir zaman ve emek dikiş dikmek.Bu işte başarılı arkadaşlarımın önünde saygıyla eğiliyorum :))
Kocaman Öpüyorum Mutlu haftalar Diliyorum ♥

23 Aralık 2011 Cuma

İşte Tüm Annelerin Merakla Beklediği Tarif!

Son zamanlarda herkesin konuştuğu hatta Obama’nın hanımının bile merak ettiği tarif; Pınar Labneli!

Herkes bu tarifi merak ediyor, lezzeti dünyanın bir ucuna yayılıyor.

Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta’nın tarifini www.facebook.com/PinarLabne adresinden öğrenebilirsiniz.

Diğer Pınar Labne’li tarifleri herkesten önce öğrenmek için sayfayı takip etmeyi unutmayın!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

DIY - Kolay Kalp Aplike Sweater


Malzemeler ;
  • Sweater
  • Keçe,Deri,Kumaş veya benim kullandığım Güderi
  • Kalp şablon
  • Çift Taraflı yapışkanlı tela
  • Makas
  • Ütü

                                          Düz baskısız bir sweat


Kalp kalıbı çıkartıyoruz öncelikle.Ben Burdanın Aralık sayısından çıkardım.Aplike yapacağımız kumaşın üzerine iğneleyerek kumaşımızı kesiyoruz.


                                                   Aplike kumaş hazır


Çift taraflı telamızı ütü ile aplike yapacağımız kumaşa yapıştırıyoruz.Ben parça tela bulamadım elimdeki paça telasını kullandım o yüzden şerit şerit oldu.Siz tabaka şeklinde tela bulursanız daha kolay olur.


Ütüyle kumaşın üzerinden geçince telayı yaprak gibi ayırırız ve yapışkanlı kısmınn sweat'imizin üzerine yapıştırırız.Ütüyle tekrar üzereinden geçeriz ve işlem tamam !



Nasıl çok kolaymış dimi ?
Hadi sizde istediğiniz desen kalıplarıyla sweatlerinizi,kazaklarınızı renklendirin !

22 Aralık 2011 Perşembe

İlham Kaynağı - Heart me Sweater

                                                                  jcrew.com





                               
Bu sene  kazaklarda hırkalarda özellikle yıldızlar,puantiyeler,hayvanlar ve tabii ki kalpler ♥ var.Tüm markaların koleksiyonlarında en az biri mevcut.Ünlülerde modayı takipte Jennifer Lopez de olduğu gibi.Heart yani kalp benim ilham kaynağım oldu.Bir sonraki postum anladığınız üzre "DIY" projesi olacak tabii konusunu tahmin etmek artık zor değil ;)

Hangisine Başlasam ?

Küçük mucizeler kitabım bitince arayışa girmiştim.Hatırlarsınız sizden de yardım istemiştim.Bunun üzerine Adam Fawer 'den "EMPATİ" yi aldım.Ama bi baktım Ayşe Kulin yeni kitap çıkarmış "GİZLİ ANLARIN YOLCUSU" onu da hemen aldım.Şimdi de kararsızım hangisine başlasam acaba ?


Bu mu?

Bu mu?

21 Aralık 2011 Çarşamba

Batik'te %50'e Varan İndirim Başladı


2011-2012 Kış sezonu İndirim mevsimi başladı.Koton,mango ve şimdi  Batik.Sırayla indirime girmeye başladı markalar.Artık gözümüz kulağımız indirim haberlerinde olucak sanırım.



Batik'in yeni sezon için hazırladığı koleksiyon birbirinden farklı ve güçlü temalarıyla dikkat çekiyor. Temiz canlı minimal silüetleri ile sezonu açan Batik İspanyol paça pantolonlar ALine elbiseler düz veya çizgili geniş ve kare tişörtlerin yanı sıra renkli pantolonları kalın kazakları etekleri kürk tweet ekose kuş ve doğa baskıları ile bu sezon yine zengin bir koleksiyon sunuyor. Bu kışın trendi normal bedenden 2 beden büyük duran kalın aba kazak ve hırkalar Batik koleksiyonunda yerini alıyor. Oldukça rahat salaş ve bir o kadar şık görünen uzun tunik trikolar kısa pileli etekler ceket kürk yelek ve salaş pantolonlarla kombinlenerek zenginleştiriliyor. Geçen sezon moda olan pelerin bu sezon yine başı çekiyor. Pelerin hırkalar pelerin ceketler kemerle pelerin modeline getirilen şallar ve deri eldivenli kombinler bu kış sezonun olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Bu fırsatlar kaçmaz bence!

20 Aralık 2011 Salı

Japon Bebek *Kokeshi* Küpem


Hani bu postumda kokeshi bebeklerim gelicek demiştim ya işte ilki kokeshi küpe bebek.Şimdi bu kokeshi bebeklerde nedir derseniz efenim ; "Kokeshi" tahtadan yapılan yöresel japon bebeklerine verilen addır.Yani Japon el sanatlarında biridir.Kokeshi bebekleri Japon bebekleri içinde en tipik olanlarıdır. Silindirik olarak ağaçtan yapılırlar ve Japonya’nın birçok bölgelerinde üretilir.Bu kısa bilgilendirmeden sonra fotolara devam edelim.











Tabii benimkiler ne tahtadan nede sanatı eseri. Sadece  Turkish  Kokeshi :))))

19 Aralık 2011 Pazartesi

Çok Mutluyumm Hediyelerim Geldiiiii

Evetttttttt sonunda beklediğim hediyelerim geldi.Nasıl mutlu oldum anlatamam.İnsanın tanımadığı birisine hediye hazırlaması çok zor ama bir o kadar da heyecan verici.Ama hediyelere kavuşma anı paha biçilemez.
Gul/İnn yani Hayat Melodisi 'ne birkez daha teşekkür ediyorumm.İyi ki katılmışım,çok başarılı bir etkinlik oldu canım ellerine sağlık.
Sevgili Sibel Hanım yani  SİBELİNMUTFAĞI  blogunun sahibesi beni çok mutlu ettiniz çok çok çok teşekkür ederim.Çok zevkli ve çok naziksiniz.Yüreğinize sağlık.
İşte hediyelerimm ;

Bu güzel paketim.

İçinden Çıkan Paketim
İçinden Çıkan Paketim Devam Ediyoruz ;))

İçinden Çıkan Paketim Son ve nostaljik yılbaşı kartım ;)

Şirin paketlerden sonra İçindekilere Geçelim ;

Hepsi tek tek paketlenmiş

Bunlarda miiisss kokulu sabunlarım

Cici kupam , daha bitmediiii ;)

Atkım ve şapkam

Çok incesiniz hepsi için tek tek teşekkür ederim.

Vintage Kitap Ayracı


Merhabalarrrr , yeni bir haftaya daha başladık yılın son günlerine doğru hızla yaklaşıyoruz.Sağlık dolu bir hafta olmasını diliyorum çünkü geçtiğimiz haftalar etrafımda çok hastalıklar vardı.Ama bundan sonra hepsinin çok iyi olacağına inanıyorum şimdilerde ameliyatta olan babam(eşimin babası) içinde dualarınızı istiyorum dostlar.İnşallah başarılı geçecek ameliyatı ve eski sağlığına kavuşacak inanıyorum.
Gelelim postumun konusuna :)Elimde olan bu kadife kurdelaları çok seviyorum daha önce annem için bu tacı yapmıştım.Yine elimde bulunan küpe ve kolye uçlarınıda değerlendirdim ve biranda vintage bir havaya büründü ayraçlarım.
Bir önceki postumda hazırladığım hediyelerden bahsetmiştim.İşte aşağıda gördüğünüz severek hazırladığım ve en çok sevdiğim kitap ayraçlarımdan biri :))














Başka renklerde de yaptım onlarıda paylaşıcam.Zaten kitap ayraçlarını çok severim gittiğim yerlerden değişik ayraçları almayı çok severim tabii el emeği olanlar önceliğimdir.Kendi el emeğim göznurum olanları kullanmak ayrı bir keyif.
Sağlık ve keyifli günler dilerim efenim...

16 Aralık 2011 Cuma

Hediyelerim Yoldaaaa

Dayanamadım yayınlıyorum :))) Bugün kargoya verebildim yani son gün :)))Şu anda yolda olmalı çünküüü Ankara yolcusu.Umarım sahibesi beğenir.(Umarım kazasız belasız sorunsuz ulaşır.)Ay galiba biraz ipucu verdim kihkihkih ;)))Kim ki acaba heyecan olsun biraz.

Bu melek dua ediyor umarım sahibesininde duaları kabul olur ;)Çok beğenerek aldım.Bide gece görün bakalım aşağıda.



Bu yılbaşı çerçevem bi önceki postta anlatmıştım.

Bu kutuları da ben hazırladım içindekileri de yine ben yaptım sürprizzzz :))


Hepsiii birlikte böyleler.Beyazla kapattıklarım adı ;))O kadarda belli etmeyelim dimi ama ;))