Birazda Haberler

3 Temmuz 2012 Salı

DIY : Doğal-Evde Dudak Kremi Yapımı



Her ne kadar kışın dudaklarımız soğuktan çatlasada yazında güneşten kuruyup solan dudaklarımızı el yapımı kremimizle koruyabiliriz. Birkaç basit işlemle yumuşatıcı ve besleyici kendi "katkısız-organik-koruyucusuz" dudak kreminizi kendiniz yapabilirsiniz.Hem içiniz rahat kullanın hemde istediğiniz kokularda mis gibi dudak kreminiz olsun.Hadi yapım aşamalarına geçelim.

MALZEMELER :


  • 3 çay kaşığı rendelenmiş Balmumu
  • 2 çay kaşığı Buğday yağı + 2 çay kaşığı Jojoba yağı (Bakım Yağları)
  • 6 çay kaşığı Ayçiçeği yağı(bakım yağı olarak zeytinyağı veya hint yağı kullanabilirsiniz)
  • 2 damla Kakao yağı + 4 damla Gül yağı + 2 damla Kayısı yağı (Aroma Yağları)
  • Lezzet için 1 çay kaşığı bal (Ben kullanmadım)
  • Boş kaplar(Ben evdeki boşalmış ufak krem kabımı ve bitmiş far kabımı ve paletimi kullandım)
YAPILIŞI :


Rendelenmiş balmumu ve bakım yağını benmari içine koyun ve eritin.






Eridikten sonra benmariyi ateşten alıp içine aroma yağlarını ilave ediyoruz.


Ben içine toz göz farımdan ilave ettim biraz sedefli bir görüntü oldu.


Ayrıca renk vermesi açısından evdeki kırmızı rujumdan da ilave ettim.Bıçağın ucuyla azcık koydum çünkü  rengin pembe olmasını istedim.


İşte Rengim Böyle oldu.Dikkatli bakınca bide ortada kalp şekli oluşmuş çok şirinn :))


Kaplarımıza boşaltıyoruz.


Ben fazla kalınca evde boşalmış olan far paletime de ekledim.
20 dk beklemeniz yeterli.


Veeee Taa-taamm !!!!
Dudak kremimiz hazır!
Bu kadar uzun anlattığıma bakmayın 15 dk'da hazırlayabilirsiniz.
Kimyacı olduğum için bu DIY benim çok hoşuma gitti.Siz istediğiniz bakım yada aroma yağlarından hazırlayabilirsiniz.Bunu gül konsepti olarak hazırladım ama bide kakaolu hazırlamak istiyorum.Kırmızı ruj yerine kahve koyup hazırlayabiliriz.
Kocaman Öpüyorummm ♥

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Gebelik Günlüğüm : İkinci Trimester - 20'li Haftalara Toplu Bakış

Gebelik günlüğümü hafta hafta yazmak istesemde maalesef düşündüğüm gibi olmadı durumlar.Ama yinede aklımda kalan , paylaşmak istediğim detayları aktarmaya çalışıcam sizlere.

İkinci trimaster ; Gebeliğin 13.haftası ile 27.haftası arasındaki "Altın Dönem"dir.Gebeliğin başından beri süregelen rahatsızlıklar artık azalmıştır ve enerjimiz yerine gelmiştir.20.haftalara geldiğinizde bebeğinizin hareketlerini hissetmeye başlayabilirsiniz.Ufak tefek bel ağrıları olsada bu mucize size herşeyi unutturacaktır.



19.Haftam ;  Tiroidlerimin rutin kontrolleri yapıldı bu haftamda ve sonuçlar sınırlar içersinde çıktı çok şükür.Fakat kan değerlerim düşük old. için kan hapı almaya başladım ama bu durumda birçok hamilede oluyormuş hap vücuttaki demirle dengeliyor bu durumu. 5 kilo almışım bu hafta itibariyle dr. iyi dedi ama sanırım biraz hızlımı ilerliyorum ne :)))Duygu dalgalanmaları başladı  en ufak birşeyde ağlama potansiyeline sahibim artık.Gün içersinde çok yorulduysam gece bel ağrılarım çok rahatsız ediyor.Dedim ya daha enerjik hissediyor insan kendini ama akşamada acısı çıkıyor.

20.Haftam  ;  Bu hafta artık resmen oğluşumun hareketlerini hissedebiliyorum.Tabi akşamları uzandığımda.Gündüzleri ben hareket halindeyken uyuyormuş  ben ıstiharat ederken oda hareketleniyormuş.O yüzden demek ki bebekler doğduktan sonra sallanarak uyumak istiyorlar anne karnındaki gibi :)) Bu hafta alyansımı parmağımdan çıkartarak boynuma astım.Hafif şişmeler başladı ellerim ne olur ne olmaz diye korkumdan;))
 İlk bebiş cicilerimizi almaya başladık daha doğrusu ben dayanamadım H&M in bebik kreasyonu çok şeker bu şirin ve anlamlı bodyleri aldım bayılarak.3'lü paket halinde ve bence bu aralar çok popüler :))))"Born 2012" yazılı çorabıda giyebilirmi bilmiyorum ama hatıra olarak saklamayı düşünüyorum.


22.Haftam ;  Bebişin hareketleri kıpırtılardan patırtılara dönüştü ve içimde sanırım bir tekme atarus mevcut :))Hatta yumruk bile olabilir bu vuruşlar.Babasıda hissetmeye başladı bambaşka bir duygu gerçekten.Onun varlığı,kıpırtıları,yaşam belirtileri ve tabii onunla birlikte iki kişi olmak iki kişi yaşamak hatta 3 kişilik çekirdek aile hayatımıza adım adım yaklaşmak tarif etmek çok zor ;))

24.Haftam ;  Bu haftada şeker yüklemesi yapıldı çok korksamda yırttım.Çok şükür şekerim çıkmadı ve saatlerce aç kalmak ve tabii sonrasında gebelik diabet rejimi yapmak zorunda kalmadım.Çokta tatlı yada çikolata yemiyorum gerçi ama meyvede bile şeker var.Bide 4 boyutlu ultrasonla-Detaylı ultrasonda deniyor bakıldı ve çok şükür sağlıklı bebiş.Ama sırtı dönüktü yaramazın o yüzden yakışıklı profilini tam göremedik.Halbuki bu ultrasondaki görüntüsüyle birebir benzerlikte doğuyorlarmış napalım sağlıklı olsunda bekliycez artık :))))

30.Haftaya kadar  koşturmacalar ve tatille geçti.Arada aklıma gelenleri yine paylaşırım şimdilik bu kadar.
Kocaman Öpüyorummm...