Birazda Haberler

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Gebelik Günlüğüm : Hamilelik Genel Bakış

Yine uzun bir ara oldu... Hamilelik  ve pek tabii sıcaklar düzenimi dengemi bir hayli bozdu.Elim kolum kalkmıyo canım hiçbirşey yapmak istemiyo. 36+3 teyim artık geri sayım başladı.Bizim minik doğum pozisyonu alıp ters dönmediği için doğumum sezeryan olucak gibi büyük olasılıkla.Bugün havanın serinlemesiyle nefes alabiliyorum ve çok mutluyum :))Sıcakların bu kadar etkileyebiliceğini düşünmemiştim hiç bende ağustos doğumluyum ve sıcağı severdim,tabii ellerim ve ayaklarım  artık tanınmayacak hale geldiğinden beri durum değişti pek tabii.Hani şu Panda reklamlarındaki "Donduyma vay mı dondurma" diyen panda gibi hissediyorum kendimi :))Ellerimin uyuşması için doktorum magnezyum verdi iyi geliyo şimdilik.


Hamileliğime genel olarak baktığımda son zamanlar hariç sıkıntısız geçirdim diyebilirim.
Nelere dikkat ettim ;
Öncelikle tabii ki yiyeceklerime özen gösterdim.Basitçe doğal,sağlıklı ve mevsiminde sebze meyve yemeğe özen gösterdim.Şimdilerde herşey çok taze yeşil sebzeler demir yönünden zengin içeriğiyle olmazsa olmazlar.Cevizimi ve bademimi kabuklu alıp kırarak işlenmemiş tükettim.Süt ve ağırlıklı köy peyniri yedim.Balıkla aram pek olmasada eşimin desteği daha doğrusu zoruyla :)) omega3 ce zengin hamilelere önerilen somonu çok sevdim haftada 1 yemeğe çalıştım.Hamilelik şekerim çıkmadığı için şanslı olduğumdan özel bir diyet yapmadım veee pek tabii bol bol kilo aldım nerdeyse 15 kilocuk :)))
Tatile gideceklere önerim bol bol "SU" için çok önemli.Ben tatilden döndükten sonra suyumun azalmasıyla sıkıntılı bir dönem geçirdim ve günlük su tüketimimi 4,5 lt ye çıkarttım ama buda biraz fazla tabii sıkıntınız yoksa 3-3,5 lt yeterli gibi.

Hamileliğimin ilk zamanları laboratuarda kimyasallarla iç içe olunca bari kozmatiktekilerinden uzak kalmak adına cilt temizliği,makyaj da doğallığa döndüm.Mesela yüz temizleme jelimi kenara kaldırdım ve zeytin yağı sabunu kullanmaya başladım hem yüz hemde vücut temizliğim için.Sonrasında tonik olarak aktardan aldığım gül suyu ile temizliğimi tamamladım.





Dudak kremimi kendim yapmıştım burda anlatmıştım.

Birde aldığım doğal yağlardan yaptığım Çatlak Kremimi kullanıyorum.Bugüne kadar çatlağım olmadı inşallah doğum sonrasında da aynı şekilde olur sizinlede paylaşırım son durumu.

Çatlak Kremi Yapılışı ;
Çatlak Kremimde Kullandığım Yağlar : Buğday yağı,susam yağı,kakao yağı,jojoba yağı,portakal yağı,gül yağı,havuç yağı, nar çekirdek yağı,avokado yağı,sandal yağı,kayısı yağı.Hepsini aynı oranda karıştırın ben zeytin yağınıda bu yağların iki katı oranında kullanarak karışıma ekledim.Cam ve ağzı kapalı bir şişede güneşten uzak muhafaza edin.Çünkü içindeki bazı yağlar uçucu.Ben hazırladığım cam şişeden az az plastik bir sprey şişeye boşaltarak daha pratik kullandım.Bunların hepsini aktardan aldım maliyeti emin olun hazır satılan kremlerden çok daha ucuza geliyor.

Hamileliğim sürecimde beni çok rahat ettirende Hamile Yastığım oldu.Hazır satılan arkadaşımın aldığı yastıktan annem kalıp çıkartıp dikiverdi.Bel ağrılarıma ve gece uykudan uyandıran ağrılarımada iyi geldi tavsiye ederim.Haa tabii bide ufak boyu olan emzirme yastığımıza dikti ananemiz.


Kendime lohusa tacı hazırladım onu da bir dahaki postta yayınlıycam.

Hastane süslemesini çok abartmadan ufak bişiler hazırlıyorum bitince paylaşırım onlarıda.
Hastane çantamızda hazır artık ufak tefek ayarlamalar kaldı.Aslında daha çok fikir vardı miniğime yapacağım ama sanırım doğumdan sonrada ufak ufak yapabilirim.
Şimdilik bu kadar ben bu serin havanın tadını çıkartıyım bugün sizede keyifli günler.
Kocaman öpüp kaçıyorum.Mucxsss...

3 yorum:

Funda Ceyhan dedi ki...

Çok az kalmış canım, bu sıcaklarda Allah kolaylık versin. Kendine dikkat et, sağlıkla, mutlulukla kavuşmanız dileğiyle inşallah tatlım. Öpücükler, sevgiler...

moriçe dedi ki...

en heyecanlı zamanalar şimdi. bir an önce bebeğine kavuşmak ister insan bir yandan da nasıl olucak diye endişelenir.doğunca da bir bakmışsın ki ondan öncesi yok:))sanki hayatın boyunca hep yanındaydı o.
minik nasıl isterse öyle gelsin dünyaya ve sağlıkla inşallah:))
sevgiler....

Yaşamın Kimyası dedi ki...

Fundacım ;Evet canım az kaldı,çok teşekkür ederim sabırsızlıkla bekliyorum,aminnnnn :))

moriçe ;nasılda anlatmışsın duygularımı ben bu kadar anlatamazdım :)))aminn çok teşekkür ederim canım ;))