Birazda Haberler

22 Kasım 2011 Salı

JENGA

Jengaaaaaaa çok eğlenceli bir oyun.Geçen haftalarda cumartesi pazarında gezerken bi tezgahta tahta süs eşyaları içinde gördüm bu kutuyu.Kışın gelmesiyle akşamları evlerde televizyon karşısında hipnotize oluyoruz. maalesef.Hiç düşünmeden kaptım.Kaptım çünki kapanın elinde kalıyodu :))Hatta domino bile aldım her ne kadar oynamayı bilmesemde ;))Şimdi akşamları evde kocişle hem eğleniyoruz hem zamanımızı bu zeka ve denge oyunuyla iyi bir şekilde değerlendiriyoruz.

 Folds High ama bildiğimiz Jenga :)

Üzerindeki numaralarla zarla oynamıyoruz biz bildiğimiz Jenga gibi oynuyoruz..Biraz anlamsız geldi ama öyle bi oyun şekli varsada biz bilmiyoruz anlatımı yok çünki içinde.




En eğlenceli ve en beğenilen denge oyunlarından biridir jenga.İnşa etmek demektir jenga, oyunun amacıda kule inşa etmektir.54 parça tahta bloklardan olusur.Her bir blokun boyutu aynıdır fakat kucuk jengalarda küçük boyutlu büyüklerde ise büyük boyutlu bloklar bulunur.Oyunda amaç kuleyi yükseltmektir
.jenga oyunu akıl ve zeka gerektirir.agırlık merkezini hesaplayabilmek gerekir.7 yaş ve üzerindeki tüm oyun severlere önerilen ve konsantrasyon, dikkat ile sabrı geliştirdiği düşünülen Jenga, bir oyun olmasının yanı sıra dünyada çeşitli klinik tedavilerde de kullanılmakta.
Biçoğumuzun evinde vardır ben hatırlatmış olayım ;)Uzun kış gecelerinde ailenizle çocuklarınızla keyifli akşamlar geçirmeniz dileğiyle.

3 yorum:

Funda Ceyhan dedi ki...

Doğru söylüyorsun canım ya biz de akşamları tavlaya vuruyoruz kendimizi, bu da iyi bir alternatif. Öperim, sevgilerle ;)

mine dedi ki...

çok hoşmuş ,tv de reklamı vardı galiba almalı bulup ...

Yaşamın Kimyası dedi ki...

Funda;kesinilkle deneyin derim tavlaya iyi bir rakip ;)

Mine ;Evet reklamlardan benimde aklımda jengaa diye bağırdıkları kalmış bulursanız alın muhakkak :)