Birazda Haberler

3 Nisan 2012 Salı

Gebelik Günlüğüm : 5.Hafta - Hamilelik Gerçekleriyle Yüzleşmece


2011 in  son haftası ve yepyeni mutluluklar güzellikler getiricek bir yeni yıl "2012". 2 kişilik ailemizin geçirdiği son yılbaşı gecesi oldu.Ailemize katılıcak miniciği düşleyerek onun için hayaller kurarak gelecek yaşantımızı gözümüzde canlandırmaya çalışarak girdik yenileneceğimiz yıla.Tabii benim gerçeklerle yüzleştiğim hamileliğin meğersem heyecanının yeni başladığı ama sıkıntıların ağırlıklı olduğu 5.haftam oldu.

Fiziksel Değişiklikler :
Bulantı ve kusma : İş yerimde kendimi çok iyi hissedipte akşam saat 18:00 olduğunda hamile olduğumu anladım diyebilirim.Heryerde sabah bulantıları olrak anlatılır ama benim öyle olmadı.Her bünye farklı demekki sabahları hiçbirsıkıntım yok ama akşam iş çıkışı eve zor yetiştim kusma seansları ve sürekli yatış.Psikolojim bile etkilendi sanki bu dönem hiç geçmiycekmiş gibi hep böyle devam edicekmiş gibi geldi.Ama çok şükür öyle değilmiş yeni hamişlere tavsiyem kafanıza çok takmayın inanın geçiyor :)))
Yorgunluk ve Kasık Ağrıları: Kasık ağrıları bedenin bu duruma uyum süreci diyebiliriz.Bende haylice hissettim 4. ve 5. haftalar ağırlıklı olmak üzere ama sonradan bu durumada alışıyorsunuz.İnsanoğlu her duruma adapte olabiliyor ki bu durum minik bebikinizin karnınızda canınızla kanınızla beslediğiniz ulvi bir dönemse ;)Yorgunluk hissene en iyi ilaç ise uykuu diyebilirim.Bütün gün ve gece uyumak istedim ama sabahları bir işim olduğunu bana hatırlatan telefonumun sesi ile gerçeklerle yüzleştim ve söylenerek hatta sürünerek yataktan çok kalktım.Ama merak etmeyin bu durumda geçiyor eski enerjinize geri dönüyorsunuz :))

4 yorum:

Nimo dedi ki...

Aylintoş çoook tebrik ederiiim kuzum, aayyy ne güzel bir haber bu :))

Özlemden dedi ki...

Allah kolaylık versin:))))böyle okuyunca da insanın gözü korkuyor:)))

pembe mor alg dedi ki...

demek başladı bulantılar krakerlere ve çubuklara hücum ozamn..senden çok şey öğrencem çok herşey pamuk için:)

Yaşamın Kimyası dedi ki...

Nimom kuşum ; çokk merciii süper dimi teyzesi ;)))

ozax ; Teşekkür ederim,yok yok korkmasın geçiyo dedimm ama sonunda :))))

pembe mor alg; ayy keşke çubuklarla geçseydi :(( Aynen onun için her çile çekilir :))